وزیر دفاع آمریکا : در شرایط فعلی فقط می توانیم التماس کنیم - پاسداران

سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سفارش تبلیغ
صبا ویژن





وزیر دفاع امریکا پشت پرده استراتژی جدید رئیس جمهور کشورش درباره عراق و نحوه تعامل با ایران را فاش کرد. 

دو خبرگزاری فرانسه و رویترز گزارش دادند، «رابرت گیتس» که در خاورمیانه به سر می برد روز پنج شنبه درجمع خبرنگاران در منامه پایتخت بحرین گفت: «امریکا باید ابتدا موضعش را تقویت کند و سپس با ایران وارد گفت وگو شود». وی اضافه کرد: «به صراحت می گویم که اکنون ایران هیچ نیازی به مذاکره با ما ندارد. بنابراین در هرگونه مذاکره ای در شرایط کنونی، امریکا طرف التماس کننده خواهد بود و تنها از ایران خواهد خواست از انجامx ،y یاz خودداری کند».

پس از اعلام استراتژی جدید بوش درباره کنترل بحران عراق در هفته گذشته که در آن تأکید شده بود از این پس نیروهای امریکایی در عراق به افراد و شبکه های ایرانی حمله خواهند کرد، برخی تحلیلگران در داخل و خارج چنین نتیجه گیری کردند که بوش قصد دارد با ایران درگیر شود. افزایش شمار نظامیان و تقویت ناوگان دریایی امریکا در خلیج فارس نیز بر شدت این گمان می افزود، اما در همان ایام نیز کارشناسانی در داخل ایران از این دیدگاه دفاع می کردند که امریکا درواقع توانی برای رویارویی با ایران نداردو استراتژی جدید درباره عراق هم بیش از آنکه واقعیت داشته باشد، یک ژست است. از دید این تحلیلگران هدف نهایی امریکا مذاکره با ایران است اما پیش از ورود به آن ابتدا می خواهد موضع تضعیف شده خود در مقابل تهران را تقویت کند. اظهارات جدید وزیر دفاع تازه کار امریکا این دیدگاه را به طور کامل تأیید می کند.

رابرت گیتس  وزیر دفاع آمریکا : امریکا باید ابتدا موضعش را تقویت کند و سپس با ایران وارد گفت وگو شود ...به صراحت می گویم که اکنون ایران هیچ نیازی به مذاکره با ما ندارد. بنابراین در هرگونه مذاکره ای در شرایط کنونی، امریکا طرف التماس کننده خواهد بود و تنها از ایران خواهد خواست از انجامx ،y یاz خودداری کند

«رابرت گیتس» در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران با نقل جمله ای از «فردریس بزرگ» گفت: «مذاکرات بدون اسلحه مانند نت بدون ابزار موسیقی است». وی درعین حال خاطرنشان کرد: «آمریکا خواستار جنگ با ایران نیست. راهکارهای بسیاری وجود دارند که نیاز به استفاده از زور را منتفی می کنند. نیازی به استفاده از این گزینه نیست.»گیتس تأکید کرد: «من گمان نمی کنم کسی در منطقه خواستار جنگ دیگری باشد. اما نگرانی های روشنی درباره مقاصد ایران وجود دارد. آنها از آمریکا انتظار دارند که در جلوگیری از این مقاصد کاری بکند». 

وی همچنین نقش ایران را در منطقه تهاجمی توصیف کردو گفت: «ایرانی ها گمان می کنند امریکا به خاطر وضع عراق دچار ضعف هایی است». به گزارش رویترز، گیتس در این گفت وگوی خبری تصریح کرد: «در حال حاضر دلایل اندکی برای مذاکره ایران و امریکا وجود دارد زیرا دولت تهران هیچ چیزی از واشنگتن نمی خواهد». «رابرت گیتس» پس از دیدار با امیر قطر به بحرین رفت و روز چهارشنبه نیز با امیر عبدالله پادشاه عربستان دیدار کرد. 

اظهارات رایس :وزیر امور خارجه آمریکا گفت اکنون زمان مناسبی برای گفت وگو بین تهران و واشنگتن نیست. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاندولیزارایس روز پنج شنبه در برلین تصریح کرد ایران ظاهراً آماده پذیرش پیشنهاد مشروط آمریکا برای پیوستن به مذاکرات اروپا درباره مسئله هسته ایش نیست.  

وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت: «به دلایلی که احتمالاً ایرانیها درک می کنند، آنها نتوانستند این پیشنهاد را بپذیرند زیرا آنچه جامعه بین الملل برآن تأکید دارد را رد کرده اند.» وی در یک کنفرانس خبری مشترک با «فرانک- والتر اشتاین مایر»، وزیر خارجه آلمان افزود: «اکنون زمان شکستن سیاست درازمدت آمریکا درباره عدم تعامل دوجانبه با ایرانی ها نیست.» 

محدودیت جدید کنگره برای بوش: جمعی از قانونگذاران آمریکایی با وجود تکذیب اخبار مربوط به احتمال حمله آمریکا به ایران از سوی مقامات دولتی واشنگتن، از رئیس جمهوری این کشور خواستند قبل از هرگونه اقدامی موافقت کنگره را کسب کند. درخواست روز پنج شنبه اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از بوش برای کسب مجوز کنگره قبل از حمله نظامی احتمالی به ایران در زمانی مطرح می شود که «رابرت گیتس» وزیر دفاع جدید این کشور در سفر منطقه ای خود به سر می برد. سفری که از آن به عنوان تلاش برای کسب حمایت های اعراب علیه تهران یاد می شود. 

بنابراین گزارش، در لایحه ای که از سوی شش نماینده دموکرات و جمهوریخواه در مجلس نمایندگان مطرح شد تلاش شده است که مانع ورود آمریکا در جنگ لجوجانه دیگری به مانند عراق شوند.«مارتین میهان» نماینده دموکرات که در تدوین این لایحه نقش داشته، تصریح کرد: «کنگره دست روی دست نخواهد گذاشت. این نهاد جاده ای برای حمله ای دیگر نخواهد شد. جنگی که آمریکا و دنیا را ناامن تر خواهد کرد.» 

تحلیل تایم از رویارویی ایران و آمریکا:هفته نامه آمریکایی تایم در گزارشی نوشته است: دولت بوش که گویی با هیچ چالش جدی برای ایجاد امنیت در عراق و مقابله با شورشیان و درگیری های فرقه ای مواجه نبوده، اکنون مهار ایران رانیز به فهرست خود اضافه کرده است.تایم روز پنجشنبه با اشاره به آدم ربایی آمریکایی ها در اربیل عراق می نویسد: حمله آمریکا به کنسولگری ایران در اربیل و دستگیری پنج مقام ایرانی، نشان دهنده اقدامات جدی آمریکا برای مقابله با نفوذ ایرانیان در عراق است که البته این کار تنها باعث ناراحتی ایرانیان نشده است. 

به نوشته این هفته نامه، جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی اخیر خود در مورد طرح جدید واشنگتن در قبال عراق هشدار داده بود بدون «توجه» به ایران نمی توان در عراق ثبات ایجاد کرد البته برخی اقدامات بوش حاکی از آن است که منظورش از «توجه» به ایران تعامل دیپلماتیک با این کشور نیست که گروه تحقیقات عراق نیز خواستار آن شده بود. تایم می نویسد: برخلاف همراهی مقام های آمریکایی با رهبران سنی عراقی و برخی حکومت های همسایه آن کشور در زدن اتهام مداخله ایران در امور عراق، احزاب شیعه و کرد عراق که بخش عمده دولت عراق را در اختیار دارند چنین دیدگاهی نسبت به تهران ندارند و هر دو طی سال ها تبعید و جنگ با حکومت صدام رابطه ای بسیار نزدیک با ایران ایجاد کرده اند. 

به نوشته این هفته نامه، بنابر این اصلاً نباید تعجب آور باشد که کردها با خشم بسیار زیادی نسبت به حمله آمریکا به دفتر ایرانیان در منطقه خود اعتراض کنند. این هفته نامه تصریح دارد: واکنش هایی که مقامات عراقی نسبت به حمله آمریکا به اربیل نشان داده اند می تواند نشان دهنده واکنش هایی باشد که آمریکا در صورت تشدید عملیات خود علیه ایران در خاک عراق، با آن مواجه می گردد.«تاریخ اخیر نیز نشان دهنده آن است که دلیل اندکی وجود دارد که کردها و شیعیان عراق از اقدامات آمریکا علیه نفوذ ایرانیان درعراق حمایت کنند. همانگونه که هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق گفته است رهبران عراق می دانند که باید برای همیشه در کنار ایران زندگی کنند ولی برای آمریکا حضور در عراق موقتی است.»تایم می نویسد: «واشنگتن هیچگاه نومیدی خود را از دولت های منتخب عراق مخفی نکرده اما با افزایش فشارهایش به ایران در عراق، این نومیدی ها بیشتر هم خواهد شد.

 

نویسنده : ابوذر منتظرالقائم » ساعت 1:59 عصر روز دوشنبه 85 بهمن 2